www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

26 december 2011

 

Op zondag 25 december is het kerstmis. Daarom hoort u een uur lang heerlijk ontspannende new-age-muziek in kerstsfeer.Daarbij zijn bekende, traditionele stukken, maar ook nieuwe composities.

18 december 2011

 

Op zondag 18 december is het programma Time Trek helemaal in kerstsfeer. U kunt een uur lang genieten van aangename kerstmuziek die door new-age-artietsen is bewerkt dat ontspannende muziek. Bij die artiesten zijn Blackmore's Night, Enya, Seay, Loreena McKennitt en Silvard.

11 december 2011

 

Op zondag 11 december besteedt Time Trek aandacht aan het album "A Midnight Clear - Christmas in Mitford" van de Amerikaanse new-age-artiest Bill Leslie. Mitford is een fictief bergstadje dat wordt beschreven in de boeken van de Amerikaanse schrijfster Jan Karon. Bill Leslie haalde voor zijn composities inspiratie uit die boeken.

4 december 2011

 

Op zondag 4 december besteedt Time Trek aandacht aan het album "Home for Christmas" van de Amerikaanse pianiste Carolyn Southworth. Ze heeft een aantal oudere en nieuwe kertliederen bij elkaar gezocht en van eigen arrangementen voorzien. En er staan ook een paar composities van haarzelf op.

27 november 2011

 

Op zondag 27 november besteedt Time Trek aandacht aan het album "Carried away" van de Amerikaanse pianiste en componiste Janice Faber.Ze probeert in haar muziek emoties, gevoelens, beelden en momenten te vangen. De inspirartie komt van allerlei mensen , plaatsen en zelfs diverse momenten van de dag.

20 november 2011

 

Op zondag 20 november besteedt Time Trek aandacht aan het album "Island of Anywhere" van de uit Wales afkomstige gitarist Mike Howe. Mike Howe maakt eenvoudige, kalmerende, melodieuze composities. Hij ziet dit simpele muziek als een medicijn tegen een steeds chaotischer en ingewikkleder worden wereld.

13 november 2011

 

Op zondag 13 november besteedt Time Trek aandacht aan het album "Safely in the Arms of Love" van de Amerikaanse New Age artiest Michael Stribling. In zijn muziek vertelt hij het verhaal en de avonturen van een jongeman uit de Schotse hooglanden. Dat doet hij in 15 originele composities.

6 november 2011

 

Op zondag 6 november besteedt Time Trek aandacht aan het album "Reflections" van de Engelse fluitiste Chris Michel. Volgens Chris Michel bevordert het luisteren naar klassieke muziek het weg laten vloeien van dagelijkse stress. De muziek op dit album helpt bij het verminderen van deze stress; of je nu wegdroomt tijdens een warm bad of bij andere ontspannende activiteiten.

30 oktober 2011

 

Op zondag 30 oktober besteedt Time Trek aandacht aan het album ""Son of Chackradancer" van de Nederlandse groep Brainscapes. Dat is een ambient muziekproject van Alain Eskinasi. Dit album bevat het levenswerk van oprichter Alain Eskinasi. De tracks zijn het resultaat van 20 jaar trance dance ervaring.

23 oktober 2011

 

Op zondag 23 oktober besteedt Time Trek aandacht aan het album "Star Eyes" van de Amerikaanse painist en componist John Fluker. Het is een CD vol mooi piano-composities van John Fluker zelf. Ze zijn allemaal 's nachts onstaan, want dan is hij op zijn best achter de piano. Zo is het een album vol met ontspannende muziek geworden.

16 oktober 2011

 

Op zondag 16 oktober besteedt Time Trek aandacht aan het album "Reflections" van de Amerikaanse zangeres Candice Night.Ze maakt ook deel uit van het duo Blackmore's Night. Op dit solo-album probeert zet haar muzikale horizon te verbreden. Ze zingt, ze schrijft zelf de teksten, en ze speelt ook nog eens op middeleeuwse blaasinstrumenten.

9 oktober 2011

 

Op zondag 9 oktober besteedt Time Trek aandacht aan het album "Songs from the Heart" van Celtic Woman. Dat is een groep Ierse zangeressen. Op het album staat een aantal stukken afkomstig zijn uit het gelijknamige theaterspectakel Celtic Women. Het is misschien niet allemaal new-age-muziek, maar toch aangename, rustige muziek met een Keltisch tintje.

2 oktober 2011

 

Op zondag 2 oktober besteedt Time Trek aandacht aan het album "Metamorphoses" van de Amerikaanse gitarist Bob Kilgore. Hij speelt akoestische gitaar. Zij composities zijn een mix van new-age, smooth jazz, folk, blue grass en soms zelfs een beetje minimal klassiek.

25 september 2011

 

Op zondag 25 september besteedt Time Trek aandacht aan het album "Spectrum, An Anthology of Relaxing Instrumental Music"van de Canadese new-age-artiest Hennie Bekker. De album geeft een aardige doorsnee van het de composities die hij in de loop van de tijd heeft gemaakt. Ze komen van 11 verschillende albums en laten verschillende stijlen horen.

18 september 2011

 

Op zondag 18 september besteedt Time Trek aandacht aan het album "Relaxing Melodies of Nature" van de Braziliaanse pianist en componist Kenio Fuke. Het album staat vol met rustige, soms romantische pianomuziek. Aan die muziek voegt af en toe wat strijkers toe, en een toefje gitaar of hobo. Het is aangename en ontspannende muziek.

11 september 2011

 

Op zondag 11 september besteedt Time Trek aandacht aan het album "Surrender" van de Amerikaanse trompetist Jeff Oster. Alhoewel de trompet niet bij uitstek het instrument is om ontspannende muziek mee te maken, doet hij dat toch. Zijn composities zijn perfect voor momenten van ontspanning, een aangename massage.

4 september 2011

 

Op zondag 4 september 2011 besteedt Time Trek aandacht aan het album "Silent Star" van de Duitse new-age-artiest Bernward Koch. De CD is opgedragen aan Otto Lilienthal, de eerste mens die met een zweefvliegtuig de lucht in ging. Dat is wat bernrad Koch ook met dit album wil doen. Een uur lang zweven op zijn muziek..

28 augustus 2011

 

Op zondag 28 augustus 2011 besteed Time Trek aandacht aan het album "Crystal Keys" van de Australische zangeres en componiste Lia Scallon. Het verhaal wil dat priesters en priesteressen in Atlantis en Lemuria ooit kristallen gebruikten om mensen te genezen. Lia Scallon probeert hetzelfde doen met haar composities op dit album.

21 augustus 2011

 

Op zondag 21 augustus 2011 besteed Time Trek aandacht aan het album "A Thousand Years" van de Amerikaanse componist en pianist Stanton Lanier. Op deze CD speelt hij Stanton Lanier bewerken van bekende klassieke stukken en Psalmen. Het zijn pianostukken van met hier en daar wat begeleiding. Dat levert een CD vol met rustgevende en vredige pianomuziek op.

14 augustus 2011

 

Op zondag 14 augustus 2011 besteed Time Trek aandacht aan het album "Porcelain" van de Engelse pianiste en componiste Helen Jane Long. Ze heeft allerlei soorten muziek gecomponeerd. Het is een soort mixe van new-age-muziek, filmmuziek en klassiek muziek. En daarbij zit heel veel werk voor radio en TV.

7 augustus 2011

 

Op zondag 7 augustus 2011 besteed Time Trek aandacht aan het album "And Love Rages On" van de Amerikaanse groep AOMUSIC. Aanstekende ritmes vormen de basis van de composities. Daarin worden krachtige kinderkoren van over de hele wereld aan toegevoegd. En verder hoort u de stem van Miriam Stockley, De refreinen zijn vaak afkomstig uit oude talen.

31 juli 2011

 

Op zondag 31 juli 2011 besteed Time Trek aandacht aan het album "The Language of Flowers"van de Canadese pianist componist Eric Harry. In de composities vind je allerlei elementen terug. Het lijkt soms op klassiek muziek, maar soms ook op filmmuziek. Soms is het echte new-age-muziek en soms is het wereldmuziek.

24 juli 2011

 

Op zondag 24 juli 2011 geen CD-van-de-week, Veel new-age-artiesten hebben zich bij hun composities laten inspireren door bossen en weiden. Daarom vanavond geen CD-van-de-week, maar een uur lang ontspannende muziek die meeneemt op een reis door de bossen, met onverwachte ontmoetingen met hun bewoners.

17 juli 2011

 

Op zondag 17 juli 2011 geen CD-van-de-week, maar een uur lang heerlijk ontsapnnende muziek die meeneemt op een reis over en onder die zeeën en oceanen. En natuurlijk komen we ook hun bewoners tegen zoals walvissen en dolfijnen.

10 juli 2011

 

Op zondag 10 juli 2011 besteed het programma Time Trek aandacht aan het album "Atlantis Angelis" van de Canadese componist en zanger Patrick Bernard. Hij neemt u mee op een helende reis vol schoonheid en harmonie. Hij zingt mantras in het Sanskriet. Die mantra's zijn als een serenade. Ze brengen je naar een hoger niveau van bewustzijn.

3 juli 2011

 

Op zondag 3 juli 2011 besteed het programma Time Trek aandacht aan het album "Piano and Light" van de Amerikaanse componist Brian Crain. Hij maakt eenvoudige, zoete, serene, maar soms toch verleidelijke melodieën. Daarmee is bijna een synoniem geworden voor romantische muziek.

26 juni 2011

 

Op zondag 26 juni 2011 besteed het programma Time Trek aandacht aan het album "Something Getting Wrong" van de Amerikaanse new-age-artiest Michael de Salem. Met zijn muziek probeert hij weer te geven wat er zijn ogen met de aarde is gebeurd in de laatste 25 jaar.

19 juni 2011

 

Op zondag 19 juni 2011 besteed het programma Time Trek aandacht aan een mooi nieuwe album van het Amerikaanse duo 2002. En dat album is getiteld Damayanti. Op dit album vertellen Pamela en Randy Copus een liefdesverhaal dat zo oud is als de tijd. Het in een hindoe mythe. Het gaat over prinses Damayanti en Prins Nala. Ze moeten de goden zelf uitdagen om hun liefde levend te houden.

12 juni 2011

 

Op zondag 12 juni 2011 besteed het programma Time Trek aandacht aan het nieuwe album "Autumn Sky" van het duo Blackmore's Night. Richie Blackmore speelt gitaar en Candice Night zingt erbij. Haar teksten zijn gebaseerd op mythen en fantastische verhalen die ze overal in de wereld optekenen.

5 juni 2011

 

10 jaar Time Trek!
Op zondag 5 juni 2011 bestaat het programma Time Trek 10 jaar! Ter gelegenheid daarvan wordt de mooiste muziek uit de afgelopen 10 jaar gedraaid. En dat is een persoonlijk keuze van presentator Jelke Bethlehem.

29 mei 2011

 

Op zondag 29 mei 20110 besteedt Time Trek aandacht aan de CD Spiritual Piano van de Amerikaanse componist en pianist Steven C. Anderson of, zoals hij zichzelf noemt, Steven C. Hij was altijd een musicus achter de schermen. Zo heeft hij muziek gemaakt voor documentaires van Discovery Channel. En hij heeft allerlei artiesten begeleid.

22 mei 2011

 

Op zondag 22 mei besteedt Time Trek aandacht aan het werk van de Duitse new-age-artiest Sangit Om. Hij wil via de muziek van andere culturen leren kennen. Daarom reist hij de hele wereld rond. Hij raakt vooral gefascineerd door de muziek van India. En dat is in veel van zijn latere werk terug te horen.

15 mei 2011

 

Op zondag 15 mei besteedt Time Trek aandacht aan het werk van de Italiaanse new-age-artiest Alberto Grollo is één van de belangrijkste Italiaanse muzikanten. Na vele muzikale ervaringen is hij muziektherapie gaan studeren en componeerde albums voor heling en ontspanning. Hij heeft de hele wereld afgereisd voor het geven van lezingen en concerten.

8 mei 2011

 

Op zondag 8 mei besteedt Time Trek aandacht aan het werk van de Duitse new-age-artiest Aeoliah. Hij staat bekend als iemand die met muziek kan helen. Hij geloof dat muziek en licht vol spiritiuele energie zitten. Daardoor is hij in staat rijke composities te maken die vreugde, vertroosting en inspiratie kan brengen. U hoort ook een interview met hem

1 mei 2011

 

Op zondag 1 mei besteedt Time Trek aandacht aan het album "A Time of Innocence" van de Amerikaanse gitarist Keith Driskill. Het is een album vol intrumentale, akoestische gitaarmuziek. Het is muziek die je pakt en inspireert zonder daarbij woorden te gebruiken. De muziek neemt u mee naar onbekende, ongewone en serene plekken en emoties.

24 april

 

Op zondag 24 april besteedt Time Trek aandacht aan het album "Awakening" van de Engele singer/songwriter Miten. Liefde. dat is het central thema in de muziek van Miten. En dan bedoeld hij liefde in de meest brede zin van het woord. Zonder liefde is er verder niets in het leven. Liefde is de essentie van ons bestaan...

17 april 2011

 

Op zondag 17 april besteedt Time Trek aandacht aan het album "Unconditional" van de Amerikaanse pianist en componist Marc Enfroy. Cinematic Piano Music. Zo noemt hij zijn muziek. Omdat zijn composities heel goed in films gebruikt zouden kunnen worden. Hij maakt een soort ontspannende geluidsland- schappen.

10 april 2011

 

Op zondag 10 april besteedt Time Trek aandacht het jubileum van het Nederlandse muziek-label Oreade. Dit bedrijf brengt 25 jaar new-age-muziek uit van bekende new-age-artiesten. Een aantal daarvan geven ene concert op 16 januari. U krijgt alvast een voorproefje te horen. En u hoort ene gesprek met directeur Kevin Couch.

3 april 2011

 

Op zondag 3 april besteedt Time Trek aandacht het album "I Must Be Dreaming" van de Amerikaanse gitarist Tomas Michaud. Zijn muziek zou je met recht world-fusion kunnen noemen. Het is een mix van Nouveau Flamenco, new age, en smooth jazz. Daarin worden latijns-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes toegevoegd.

27 maart 2011

 

Op zondag 27 maart besteedt Time Trek aandacht het album "Reflections" van de Amerikaanse componist en pianist Kelly Andrew.Het is een album vol met aangename, soms romantische composities. Kelly Andrew bepseelt diverse instrumenten. Ook doen nog zo'n 15 andere artiesten mee en de strijkers-sectie van Colorado Symfonie Orkest.

20 maart 2011

 

Op zondag 20 maart besteedt Time Trek aandacht het album "Throughout the Autumn Light" van de Amerikaanse gitarist Robert Linton. Het is een album vol aangename, rustige gitaarmuziek. Het stukken die je overal en in bijna elke situatie kunt spelen. Er staan een aantal solo-stukken op van Robert Linton. Bij die stukken kun je genieten van zijn geheel eigen speeltijl.

13 maart 2011

 

Op zondag 13 maart besteedt Time Trek aandacht het album "A Moment between Eternities" van de Amerikaanse new-age-artiest Louis Colaiannia. Het is moeilijk de stijl van zijn werk te beschrijven. Het is een mengeling van klassieke en new-age-muziek. Colaiannia probeert veel gevoel in zijn composites te leggen. Dat is hem aardig gelukt op dit album.

5 maart 2011

 

Op zondag 5 maart 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Timeless, deel 2" van de Amerikaanse pianist Michael Dulin. Op dit album staan een aantal klassieke stukken, maar dan bewerkt door Michael Dulin. De muziek laat zien hoe dicht new-age-muziek en klassieke muziek bij elkaar in de buurt kunnen liggen.

27 februari 2011

 

Op zondag 27 februari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "The Shape of Things" van de Ierse componist en pianist Josh Johnston. Hij speelt het liefst 's nachts piano. Veel van de composities op deze CD zijn dan ook midden in de nacht ontstaan. Hij wordt dan nergens door afgeleid. En hij komt dan als het ware in een soort meditatieve trance terecht.

20 februari 2011

 

Op zondag 20 februari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Elements" van de Amerikaanse cellist en componist Matthew Schoening.Alle stukken op deze CD worden helemaal uitgevoerd hemzelf. Alles wat u hoort is live opgenomen tijdens een concert. Een alle geluiden, ook al lijken ze op een bas of een drumstel, komen uit diezelfde electronische cello.

13 februari 2011

 

Op zondag 13 februari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Guitar Island" van de Duitse groep Luna Blanco. Deze CD neemt u op reis naar een zonnig eiland in een wijdse oceaan. Luister, ontspan u en laat uw gedachten wegdwalen. De aangename klanken van deze Duitse Noveau Flameco groep doen je de zorg van alle dag vergeten.

6 februari 2011

 

Op zondag 6 februari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Away Melancholy Away" van de Canadese componist en pianist Eric Harry Op dit album staan een aantal stukken voor piano en strijkkwartet. Zijn werk wordt wel neo-symfonisch genoemd. Soms doet zijn werk wel denken aan de composities van de Ttaliaanse componist Ludovico Einaudi.

30 januari 2011

 

Op zondag 30 januari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Solo Piano for Love, Peace and Mermaids" van de Amerikaanse componist en pianist Louis Landon.Vrede dat is een belangrijk thema in het leven en werk van Louis Landon. In zijn ogen kan oorlog niet het anwtoord zijn op alle problemen in de wereld. Meer dan ooit is het nodig dat we alles samendoen.

23 januari 2011

 

Op zondag 23 januari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Through the veils" van de Amerikaanse zangeres en componiste Unita. Zee wordt op haast intieme wijze begeleid door piiano, keyboard en vocalen. Dromen, engelen, bekoring en vreden. Dat is wat u allemaal terug hoort in deze aangename composities van Unita.

16 januari 2011

 

Op zondag 16 januari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Dreaming Still" van de Amerikaanse pianiste en componiste Kathryn Kaye. Alle stukken op dit album zijn door haarzelf gecomponeerd. En ze speelt ze ook op de piano. Haar composities hebben soms een sterke emotionele lading en soms zijn we wat meer meditatief van karakter.

9 januari 2011

 

Op zondag 9 januari 2011 besteedt Time Trek aandacht het album "Provence" van de Duitse groep Luna Blanca. De Provence. Dat is een mooie streek in het zuidossten van Frankrijk. Die streek leverde ook inspiratie voor het vierde album van de groep Luna Blanca. Er zitten vooral Duitse musici in. Ze zijn de laatste 10 jaar een van de populairste nouveau-flamenco groepen geworden in de wereld.

2 januari 2011

 

Op 2 januari 2011 kijkt Time Trek terug naar het afgelopen jaar. De mooiste muziek uit 2010 wordt gedraaid. U hoort stukken van albums die CD-van-de-week zijn geweest.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem