www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

28 december 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 28 december 2008 is een speciale uitzending. In die uitzending wordt de mooiste muziek uit het afgelopen jaar gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben op deze website hun favoriete muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2008 ontstaan.

21 december 2008

 

Op zondag 21 december is het programma Time Trek geheel in kerstsfeer. U kunt luisteren naar bekende en onbekende kerstmuziek in een new-age-jasje. Kortom, een uur lang genieten van ontspannende kerstmuziek.

14 december 2008

 

Op zondag 14 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Coming into View" van de Canadese pianist Michael Logozar.Op dit album staan 10 mooie piano-solo's. De muziek is voor het grootste deel uit improvisaties ontstaan. Het is zachte, melodische, vloeiende en rustgevende muziek die hij speelt in een geheel eigen, tedere, delicate en ontspannende stijl.

7 december 2008

 

Op zondag 7 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Music for a Joyful Spirit" Dit verzamelalbum is uitgebracht op het Nederlandse muzieklabel Oreade. Dit is een speciaal samengestelde cd met een verscheidenheid aan nummers van de nieuwste Oreade-albums en van succesvolle Oreade-albums van de afgelopen jaren.

30 november 2008

 

Op zondag 30 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Eight" van de Amerikaanse new-age-artieste Dyan Garris. Dit is een album vol zeer ontspannende muziek. Die muziek neemt je mee naar vredige plaatsen. En dat gebeurt met een mengeling zachte pianoklanken en andere instrumenten. Het is typisch muziek voor bij een massagebehandeling.

23 november 2008

 

Op zondag 23 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Kamaveda"van de Nederlandse new-age-artiest Guy Sweens. De muziek is een combinatie rustgevend melodieën, exotische instrumenten en etnische thema's. Op dit album omhelst hij het leven en zwemt hij in de gelukzaligheid van de Kamaveda, de Indische God van de liefde.

16 november 2008

 

Op zondag 16 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "The Visit"van de Canadese artieste Loreena McKennitt. Het is een album uit 1991, maar in 2005 werd het opnieuw uitgebracht. Er zijn allerlei verschillende stijlen te horen. Maar op een of andere manier zitten in alle nummers wel Keltische elementen. Het is het album waarmee Loreena McKennitt internationaal doorbrak.

9 november 2008

 

Op zondag 9 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Kindred" van de Amerikaanse new-age-artiest Kevin Wood. Op het album staan gezangen vanuit de hele wereld. Sommige liederen hebben een Keltische achtergrond, maar andere komen van de Noord-Amerikaanse indianen. Er zijn liederen die terug gaan naar de Gregoriaanse traditie, en er is ook nog muziek uit India.

2 november 2008

 

Op zondag 2 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Ayurveda" van de Indiase new-age-artiest Kiran Murti.De Ayurveda heeft een religieus geïnspireerde visie op alles wat met de totale gezondheid van lichaam en geest te maken heeft. Kiran Murti heeft muziek gemaakt die gebruikt kan worden bij Ayurveda behandelingen.

26 oktober 2008

 

Op zondag 26 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Charisma - One World in Song" van de Bulgaarse zangeres Dyana Dafova. De composities op deze CD zijn een mengeling van Bulgaarse folklore en elementen uit andere culturen uit de hele wereld. Dyana Dafova zingt in 11 verschillende talen.

19 oktober 2008

 

Op zondag 19 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Sojourns" van de Amerikaanse componist Sean Dockery. Het album neemt u mee op reis door een reeks min of meer meditatieve melodieën. Daarbij zitten rustige stukken met daarin een hoofdrol voor rustige strijkinstrumenten en zang. Maar ook zijn er meer ritmische stukken te horen.

12 oktober 2008

 

Op zondag 12 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Celtic Mantras" van de Nederlandse groep Sarva Antah. Het album bevat een aantal mantra's die in Keltische stijl worden gespeeld en gezongen. Het zijn hartverwarmende mantra's die zegeningen en bescherming brengen. De artiesten nodigen u uit om mee te zingen. Maar u kunt er natuurlijk ook gewoon lekker naar luisteren.

5 oktober 2008

 

Op zondag 5 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Scheherazade" van de Amerikaanse new-age-artiest Al Conti. Dat is het verhaal van de vrouw die in de tijdloze winden van de woestijnnacht haar dapper reis door het leven begint. Door de wijsheid van de 1001 verhalen, weet zij te ontsnappen van het tragische lot dat haar voorgangers wachtte.

28 september 2008

 

Op zondag 28 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Follow the Mist" van de Amerikaanse componist Stephen Peppos. De vredige muziek is een mix van allerlei muziek-stijlen. Al die stukken zijn door Stephen Peppos zelf georkestreerd, gespeeld op allerlei soorten keyboards, en vervolgens door hem gemixed in zijn eigen studio.

'

21 september 2008

 

Op zondag 21 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD ""The Random and the Purpose" van de Amerikaanse componist en pianist Dax John Johnson. Er zit veel emotie in zijn muziek. Sommigen spreken zelf van rauwe emotie. Mensen die hem hebben zien optreden, noemen hem een charismatische persoonlijkheid. Hij is helaas in 2005 overleden op jonge leeftijd overleden.

14 september 2008

 

Op zondag 14 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Blue Ridge Reunion" van de Amerikaanse gitarist en componist Bill Leslie. Met dit album wil hij zijn vader eren die stierf toen Bill nog jong was. Die vader maakte veel waterverf-schilderijen van mooie plekjes in de omgeving. Bill Leslie heeft die plekken opnieuw bezocht, en dat gaf hem inspiratie voor zijn composities.

7 september 2008

 

Op zondag 7 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "The Ultimate Collection" van de Engelse new-age-artiest Stephen Rhodes. Hij behoort tot de wereldtop van artietsen die zich bezig houden met healingmuziek. Dit is muziek die een positieve uitwerking heeft op het lichaam. De muziek brengt het lichaam tot ontspanning, en daarom kan het lichaam beter zijn genezende werk doen.

31 augustus 2008

 

Op zondag 31 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Unbounded" van de Amerikaanse new-age-artiest Marc Enfroy. Hij heeft mooie piano-melodieën gecomponeerd en die gemengd met orkestrale arrangementen. Zo zijn muziekstukken vol emotie ontstaat. Het zou filmmuziek kunnen zijn. Daarom noemt hij zijn muziek cinematic piano music.

24 augustus 2008

 

Op zondag 24 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD "10,000 steps van de groep Biomusique. Die groep bestaat uit singer/songwriter Lisbeth Scott en de multi-instrumentalist Greg Ellis. Ze zien hun muziek als een medicijn tegen wat ze noemen 'sonic pollution', oftewel geluidsvervuiling. Ze hebben dit album met alleen akoestische muziek in slechts een paar maanden gemaakt.

17 augustus 2008

 

Op zondag 17 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Secret Voyage" van de groep Blackmore's Night. Sommige critici zeggen dat dit misschien wel het beste album van de groep is. De muziek is een prachtige combinatie van melodieën uit een lang verleden die je niet loslaten, en mystieke zang. En dat allemaal verpakt in monderne arrangementen.

10 augustus 2008

 

Op zondag 10 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Secret Worlds"van de Nederlandse new-age- artiest Enam. Toen Peter Jackson begon met het verfilmen van de indrukwekkende verhalen van Tolkien's Lord Of The Rings, besloot Enam enige muziek nummers te componeren in de sfeer van elven en de andere wezens van "Middle Earth". Enkele daarvan staan op deze CD.

3 augustus 2008

 

Op zondag 3 augustus is er geen thema-CD. In plaats daarvan is de hele uitzending een thema-uitzending. U kunt een uur lang luisteren naar New Age muziek met een keltisch tintje.

27 juli 2008

 

Op zondag 27 juli staat Time Trek in het teken van zeeën en oceanen. Geen CD-van-de-week maar een uur lang heerlijk ontspannende muziek die u meeneemt op een reis over en onder die zeeën en oceanen. En natuurlijk komt u ook hun bewoners tegen zoals walvissen en dolfijnen.

20 juli 2008

 

Op zondag 20 juli staat Time Trek in het teken van bossen en wouden. Inderdaad, deze natuur kan een zeer rustgevende uitwerking hebben. Daarom deze avond geen CD-van-de-week, maar een uur lang heerlijk ontspannende muziek die u meeneemt op een reis door de bossen, en met onverwachte ontmoetingen met hun bewoners.

13 juli 2008

 

Op zondag 20 juli besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Origins" van de Amerikaanse zangeres en componiste Jillian Golden.lle nummers op het album zijn door haar geschreven, gearrangeerd en geproduceerd. In haar muziek combineert ze gepassioneerde zang met ethnische ritmes. Ze heeft dit album opgedragen aan de natuur.

6 juli 2008

 

Op zondag 6 juli besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Meditations" van de bekende Amerikaanse gitarist, componist en producer William Ackerman. Op het album is het klassieke gitaargeluid van hem te horen. Het is muziek waarmee hij behoorlijk populair is geworden. Er staan een aantal bewerkingen op van al wat oudere stukken van hem. Maar zijn er zes nieuwe opnamen te horen.

29 juni 2008

 

Op zondag 29 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "New Fire" van de Amerikaanse fluitist Scott August. Op dit album staat fluitmuziek van de Amerikaanse indianen. Hij voegt zaan zijn fluitmuziek ook nog traditionele slaginstrumenten toe. En verder zijn er nog wat moderne gitaar- en pianoklanken te horen.

22 juni 2008

 

Op zondag 22 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Love, Light and Water" van de Amerikaanse new-age-artiest Michael Stribling. Volgens de tekst op de CD viert Michael Stribling met zijn muziek de hoop op nieuwe liefde, energie gevende schoonheid van het licht en de helende kracht van water. Alle muziek is ontspannend en meditatief van aard.

15 juni 2008

 

Op zondag 15 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Follow the River" van de Amerikaanse pianist en componist Michael Dulin. Op dit album ontmoeten jazz en new-age-muziek elkaar. En dat door een pianist met een klassieke opleiding. Ooit speelde hij Beethoven in de Carnegy Hall.

8 juni 2008

 

Op zondag 8 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Lovers Moon" van Sidh Tepperwein. De volle maan is de maan van de geliefden. Groot staat deze gouden maan hoog aan het firmament. Hij betovert de heldere sterren met zijn zachte licht. Zachtjes klinkende dromerige melodieën door het zachtblauwe donker. Ze wekken herinneringen op aan innige momenten.

1 juni 2008

 

Op zondag 1 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "The song of the Tree" van de Amerikaanse new-age-artieste Lis Addison. Ze specialiseert zich in nieuwe muziek- en bewegingsvormen. Daarin zitten vak oeroude wijsheden. Met haar muziek probeert Lis Addison bij te dragen tot het helen van de aarde en al daarop wonende schepsels.

25 mei 2008

 

Op zondag 25 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Of This I dream" van de Canades componist David Findlay. Het is een album vol introspectieve muziek.Sommige composities zijn dromerig, terwijl andere activer en soms zelf onrustig zijn. Op de CD maakt hij een reis door de muziek. Er lijken veel emoties onder de oppervlakte verborgen te zijn, Maar de reis eindigt blij en vreedzaam.

18 mei 2008

 

Op zondag 18 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Release"van de Amerikaanse new-age-artieste Dyan Garris. De ontspannende muziek neemt je mee naar vredige plaatsen. Het is een mengeling van zachte pianoklanken, violen, zoete fluitmuziek, tinkelende belletjes en zachte trompetklanken. Het is muziek doet het goed bij een massagebehandeling.

11 mei 2008

 

Op zondag 11 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Luna Magistra" van de Nederlandse new-age-artiest Enam. De muziek op het album is heel gevarieerd van tempo. Het gaat van rustige ontspanningsmuziek naar snellere, ritmische Keltische muziek.De composities zijn van hemzelf, hij bespeelt alle instrumenten en ook zingt hij erbij.

4 mei 2008

 

Op zondag 4 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Inspiration" van de Amerikaanse pianiste en componiste YuYa Huang. Dit is haar debut-album. Ze heeft haar piano-composities omlijst met orkestrale elementen. Daardoor lijkt haar werk soms wel wat op filmmuziek. Maar het is ook vredige en ontspannende muziek die soms gevoelens diep in de luisteraar oproept.

27 april 2008

 

Op zondag 27 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Dolphin Memories van de Amerikaanse pianist Jeffrey Gilliam. De muziek op dit album is een ode aan de dolfijnen. De muziek is gemaakt uit dankbaarheid voor de vreugde ze ons altijd weer brengen. Op de CD heeft Jeffrey Gilliams de klanken van de piano, de synthesizer en slaginstrumenten op een vloeiende wijze bij elkaar gebracht.

20 april 2008

 

Op zondag 20 april is er geen geen CD-van-de-week. In plaats daarvan is er een uur lang muziek met ene Keltisch tintje. En natuurlijk wordt muziek gedraaid van artiesten als Enya en Loreena Mckennitt.

13 april 2008

 

Op zondag 13 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Postcard from Cape Cod van de Amerikaanse pianist Silvard. Cape Cod iis de woonplaats van Silvard. Dat stadje ligt in de Amerikaanse staat Massachusetts.Het ligt aan zee. Op dit vierde album van hem gaat het over de schoonheid van de oceaan, en het leven daarin dat moet worden beschermd.

6 april 2008

 

Op zondag 6 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "The Tide's In" van de Amerikaanse gitarist Brian Rolland. Zijn composities zijn een soort mengeling van jazz en new-age-muziek, en misschien ook nog een toefje wereldmuziek. Op dit nieuwe album staan wat meer gezongen stukken. En ook de ritmes zijn wat sterker.

30 maart 2008

Op zondag 30 maart besteedt Time Trek aandacht aan de uitreiking van de Lifestyle Music Awards. Dat zijn een soort Oscars voor de new-agemuziek. Voor de prijzen is gestemd door meer dan 200 radiostations over de hele wereld die new-agemuziek uitzenden. En daar hoort Radio Rijnwoude ook bij. Onlangs zijn die prijzen weer toegekend. U hoort de winnaars in de verschillende categorieën.

23 maart 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 23 maart 2008 is geheel gewijd aan muziek uit of over Tibet. De inwoners van Tibet zijn in opstand gekomen tegen de Chineze bezetters. De protesten van Tibetanen weerspiegelen hun hunkering naar vrijheid. Veel musici proberen in hun werk een bijdrage te leveren aan de vrijheidsstrijd van de Tibetanen.

16 maart 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 16 maart 2008 is gewijd aan de CD "Signature" van de Amerikaanse pianist en componist Steven C. Op dit album staan 15 sprankelende pianocompisties. Het is aangename en toegankelijke muziek. En al die stukken heeft hij simpel thuis gemaakt op zijn eigen vleugel. Dat is voor hem een inspirerende omgeving.

9 maart 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 9 maart 2008 is gewijd aan de CD "Quiet Beauty" van de Amerikaanse cellist James Todd. De muziek op deze CD komt recht uit zijn hart en uit zijn ziel. Daarom noemt hij ze heartsongs. Elk nieuw nummer wekt een unieke emotie diep binnen hem mij op. Elk stuk is een uiting van liefde, verlangen, hoop, verdriet, twijfel en vreugde.

2 maart 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 2 maart 2008 is gewijd aan de CD "Unveiled" van de Amerikaanse pianist en componist Stanton Lanier. Het staat vol met ustgevende en vredige pianomuziek. Hij wordt op dit album bijgestaan door Will Ackerman. Hij is oprichter van het bekende platenlabel Windham Hill records. En ook won hij met zijn muziek al eens Grammay awards.

24 februari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 24 februari 2008 is gewijd aan de CD "Gratitude" van de Amerikaanse gitarist Adam Rafferty. Op dit album staan niet alleen eigen composities, maar ook bewerkingen van nummers van bekende artiesten als Stevie Wonder en Lennon & McCartney. Het zijn vooral sterke melodieën.

17 februari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 17 februari 2008 is gewijd aan de CD "Ice" van de Australische pianiste en componiste Fiona Joy Hawkins. Op dit album heeft ze een behoorlijke draai gemaakt. Het is nog steeds instrumentale muziek, maar veel opwindender. Het is een mix van piano en ritme. Er zitten elementen uit de jazz, de wereldmuziek en de rock.

10 februari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 10 februari 2008 is gewijd aan de CD "Fibonacci's Dream van de Amerikaanse gitarist Lawrence Blatt. Hij heeft iets met muziek en wiskunde. Vandaar de titel van dit album. Fibonacci was een Italiaanse wiskundige die leefde van 1170 tot 1250. Hij introduceerde vanuit vArabië de cijfers in Europa. Dit album is opgedragen aan Fibonacci.

3 februari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 3 februari 2008 is gewijd aan de CD "Inner Universe van de Amerikaanse new-age artiest Pheo Rose. Iedereen heeft in het diepste van zijn ziel een eigen universum. De muziek op dit album helpt je bij het binnentreden en verkennen van je eigen heelal. Pheo Rose hoopt met deze muziek genezing, vrede, licht en liefde te brengen aan iedereen op deze planeet.

27 januari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 27 januari 2008 is gewijd aan de CD "Lost Canyons" van de Amerikaanse fluitist Scott August. Op dit album staat fluitmuziek van de Amerikaanse indianen. In veel stukken is de Anasazi fluit te horen. De oorsprong van deze fluit gaat zo'n 1500 jaar terug. Scott August heeft de fluit gereconstrueerd op basis van allerlei historisch materiaal.

20 januari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 20 januari 2008 is gewijd aan de CD "The Definitive Collectione"van de bekende Japanse new-age-artiest Kitaro. Dit verzamelalbum. geeft een goed overzicht van Kitaro's carrière. Hij maakt een soort ruimtelijke electronische muziek. Daaraan voegt hij vaak traditionele Japanse instrumenten aan toe, zoals de Shakuhachi-fluit. .

13 januari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 13 januari 2008 is gewijd aan de CD "Secret Journey" van de de Amerikaanse pianist en keyboardspeler Omar Akram. Op dit album viert Omar Akram de muziek, wat ethnische en culturele oorsprong daarvan ook mag zijn. Het is muziek voor een reiziger door de wereld van de muziek.

6 januari 2008

 

De uitzending van Time Trek op zondag 6 januari 2008 is gewijd aan de CD "Winter Gifts" van de Amerikaanse gitarist Peter Janson. Het is een album vol prachtige akoestische gitaarmuziek. Peter Janson heeft een geheel eigen steil ontwikkeld voor zijn gitaarmuziek. En daarin zijn elementen ui de folk, jazz, wereld muziek, klassieke mzuiek en Keltische muziek met elkaar gemengd.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem