www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

30 december 2007

 

De uitzending van Time Trek op zondag 30 december 2007 is een speciale uitzending. In die uitzending wordt de mooiste muziek uit het afgelopen jaar gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben op deze website hun favoriete muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2007 ontstaan.

23 december 2007

 

Op zondag 23 december is het programma Time Trek geheel in kerstsfeer. U kunt luisteren naar bekende en onbekende kerstmuziek in een new-age-jasje. Kortom, een uur lang genieten van ontspannende kerstmuziek.

16 december 2007

 

Op zondag 16 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Winter Carols" van de goep Blackmore's Night. Het is een album in kerstsfeer. Op het album staat niet alleen een aantal bekende stukken kerstmuziek, maar ook enkele nieuwe composities. De muziek op de CD roept de sfeer op van een aangenaam samenzijn rond het knapperend haardvuur met een aangenaam glas wijn

9 december 2007

 

Op zondag 9 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Somewhere Within" van de Amerikaanse componist en pianist Joe Bongiorno. Hij maakt romantische pianomuziek. Het is muziek om lui achterover te zakken op de bank en rustig naar tre luisteren. Hij zijn tedere, vloeiende melodieën die hij speelt op zijn vleugel.

 

Op zondag 2 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Another Day in Paradise" van de Amerikaanse New Age artiest Michael Stribling. Je moet deze CD zien als een soundtrack die zou kunnen horen bij een typische dag in het paradijs. Met de muziek wil Stribling je in een positieve stemming brengen.

27 november 2007

 

Op zondag 25 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Reaching In" van Larisa Stow & Shakti Tribe. Op deze CD laten deze musici oude oosterse gezangen samenvloeien met weterse muziek. De cd bevat indrukwekkende mantra’s, teksten en gezangen over vrede en liefde in het Sanskriet, Aramees en Engels.

18 november 2007

 

Op zondag 18 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "A Face in the Clouds" van de Amerikaanse new-age-artiest Marshall Styler. Ooit had hij een succesvolle carriere in de rock’n’roll muziek. Maar in de 90-er jaren stapte hij over naar de new-age-muziek. Hij noemt het zelf tedere, vriendelijke, melodische, impressionistische instrumentale muziek.

11 november 2007

 

Op zondag 11 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Mother Earth Symphony" van de Amerikaanse new-age-artiest Harrison Edwards. Bij zijn composities heeft hij zich laten inspireren door de spirituele aspecten van de aarde. Zijn album is een kosmische reis die begint bij de eerste ademtochten van de nog jonge aarde. En de reis eindigt bij terugkeer naar hemel boven ons.

4 november 2007

 

Op zondag 4 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "True" van de Amerikaanse trompetist Jeff Oster. Jeff Oster speelt al sinds zijn 8-ste jaar trompet. Maar het duurde meer dan 40 jaar om het soort muziek te creëren die op deze CD staat. Met zijn trompet and flugelhorn is het hem gelukt om de warme tonen te produceren die zijn gevoelens goed weergeven.

21 oktober 2007

 

Op zondag 28 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Grey Sky and Bittersweet" van de Amerikaanse componiste en pianiste Ann Sweeten. Ze heeft een degelijke opleiding in de klassieke muziek. En dat is in haar composities duidelijk terug te horen. En met haar ervaring als arrangeur en producer weet ze een duidelijke eigen stempel op haar composities te drukken.

21 oktober 2007

 

Op zondag 21 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Passage van de Amerikaanse new-age-artiest Mike Wall. Hij wil muziek maken waarmee mensen in positieve zin kunnen veranderen. En hij denkt dat hij dat met geluid en muziek kan doen. Hij werkt hiervoor samen met therapeuten en andere helers. Zij gebruiken de muziek van Mike Wall bij hun behandelingen.

14 oktober 2007

 

Op zondag 14 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Sacred Journey of Ku-Kai, Volume 3. De titel verwijst naar een plegrimstocht waaraan Kitaro nog niet zo lang geleden heeft deelgenomen. Het is een spirituele reis die de pelgrim brengt langs de 88 tempels op het eiland Shikoku. Onderweg nam Kitaro het geluid op van de bellen en gongen van al die tempels. Die opnamen vormen de basis voor de composities op deze CD.

7 oktober 2007

 

Op zondag 7 oktober besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Life is Grand ..." van de succesvolle Amerikaanse pianist en componist Silvard. Het album bevat een mooie verzameling piano-solo's. Het is inspirerende muziek die een positief gevoel bij je achterlaat. Silvard is ooit in Nederland geboren. Nu woont hij in Cape Cod, in de buurt van Boston.

30 september 2007

 

Op zondag 30 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "In small hours" van de Amerikaanse pianist en componist Matthew Labarge. Dit album is als het ware een muzikale reis door de nacht. Het eerste stuk beschrijft het vallen van de avond. Dan volgt de nacht, als een periode van overpeinzingen over hoop, over verdriet, over mooie herinneringen en teleurstellingen.

23 september 2007

 

Op zondag 23 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "When evening falls" van de twee new-age-artiesten Tom Salvatori en Iris Litchfield. En ook de cellist John Catchings doet mee. In allerlei combinaties hebben ze muziek met elkaar gemaakt. En zo is een mooi verzameling rustgevende muziek ontstaan.

16 september 2007

 

Op zondag 16 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "At The End Of The Day" van de Amerikaanse pianiste en componiste Carolyn Southworth. Ze maakt gewoon lekkere muziek. Het is typisch muziek die je zou kunnen draaien als je na een dag van hard werken op weg bent naar huis. Het is muziek die nieuwe energie geeft. De mooie melodieën en pakkende ritmes vragen om meer.

9 september 2007

 

Op zondag 9 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Global Spirit" van de Duitse New Age artiest Karunesh. Het is een album vol echte wereldmuziek. De gezongen bijdragen komen van India, Australië, Afrika, Amerikaanse indianen en het Midden-Oosten. En er is een bonte en exotische verzameling instrumenten gebruikt. Een album vol heerlijke muziek

2 september 2007

 

Op zondag 2 september besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Edge of Dreams" van de Engelse New-Age-artiest Phil Thornton. Het is een klassiek album in de wereld van de new-age-muziek. Op de CD staan droomlamdschappen, heldere, vroijke melodie die worden opgebouwd uit tedere violen, een verzachtende harp, een hobo die je blijft achtervolgen en verre chinese gongen.

26 augustus 2007

 

Op zondag 26 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD "King Raven - Volume 2" van het Amerikaanse-Ierse duo Jeff Johnson en Brian Dunning. Ze spelen geen traditionele Keltische melodiëm, maar komponeren hun eigen nieuwe Keltische muziek. Ze hebben zich laten inspireren door het boek Hood van Stephen R. Lawhead. En dat boek vertelt opnieuw de legende van Robin Hood.

19 augustus 2007

 

Op zondag 19 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD ""eMotive" van de vier Spaanse musici Jorge Grundman, Gnomusy (David Caballero), Joaquin Taboada en Eduardo Laguillo. Jorge Grundman is ook de drijvende kracht achter het muzieklabel Non Profit Music. Alleen artiesten die aandacht besteden aan de humanitaire situatie in de wereld kunnen hun werk op dit label uitbrengen.

12 augustus 2007

 

Op zondag 12 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Time Alone" van de Amerikaanse pianiste en componiste Denise Young. Het is de bedoeling van de CD dat de muziek een ontspannende werking heeft op de luisteraar. Het is een muzikale reis die uiteindelijk weer uitkomst waar hij begonnen is. En dat is bij het openingsnummer Time Alone.

5 augustus 2007

 

Op zondag 5 augustus besteedt Time Trek aandacht aan de CD "J'adore" van Duitse new-age-artiest Aeoliah. Hij staat bekend als iemand die met muziek kan helen. Hij geloof dat muziek en licht vol spiritiuele energie zitten. Daardoor is hij in staat rijke composities te maken die vreugde, vertroosting en inspiratie kunnen brengen.

29 juli 2007

 

Op zondag 29 juli besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Patterns van de Amerikaanse pianist Sean Mahnken. Hij is 15 jaar mee bezig geweest. Er staan 15 stukken instrumentele pianomuziek op. En die vertolken allemaal een groot scala aan emoties. Hij componeerde als bron van troost als hij bedroef was. Maar ook om te vieren dat hij blij en gelukkig was.

22 juli 2007

 

Op zondag 22 juli besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Devocean van de Amerikaanse gitarist Levi Chen. Hij is van Chinese afkomst. Dat is zijn muziek terug te horen. De CD is een eerbetoon aan zijn vader Pi Chao Chen die vlak voor het begin van de opnamen overleed. Van hem kreeg hij zijn eerste elektrische gitaar, maar ook zijn eerste Chinese harp. Beide instrumenten zijn terug te horen in zijn composities.

15 juli 2007

 

Op zondag 15 juli besteedt Time Trek aandacht aan de CD "The Color of Light" van de Amerikaanse pianiste Dana Cunningham.Op de CD staan 15 composities en improvisaties van haar. Sommige stukken zijn echte piano-solo's. Maar bij ander stukken spelen andere artiesten mee. Het is een krachtig album waarin de passie van Dana Cunningham voor muziek goed te horen is.

8 juli 2007

 

Op zondag 8 juli staat Time Trek in het teken van bossen en wouden. Inderdaad, deze natuur kan een zeer rustgevende uitwerking hebben. Daarom vanavond geen CD-van-de-week, maar een uur lang heerlijk ontsapnnende muziek die u meeneemt op een reis door de bossen, en met onverwachte ontmoetingen met hun bewoners.

1 juli 2007

 

Op zondag 1 juli staat Time Trek in het teken van zeeën en oceanen. Geen CD-van-de-week maar een uur lang heerlijk ontsapnnende muziek die u meeneemt op een reis over en onder die zeeën en oceanen. En natuurlijk komt u ook hun bewoners tegen zoals walvissen en dolfijnen.

24 juni 2007

 

Op zondag 24 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Southwest van de Amerikaanse gitarist Eric Tingstad. Ooit vormde hij een duo met de hoboiste Nancy Rumbel.Maar nu heeft hij een nieuwe richting ingeslagen als solo-gitarist. Het resultaat daarvan is het album Southwest. Dat is helemaal geïnspireerd door het zuidwesten van de Verenigde Staten.

17 juni 2007

 

Op zondag 17 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Gardens of Hope" van de Amerikaanse gitarist Frank Smith. Het is een CD staat vol rustgevend gitaarmuziek. Hij wordt op zijn gitaar verder nog begeleid door viool, cello, hoorn en slagwerk. Velen zien in Frank Smith een visionair musicus. Hij maakt meer-dimensionale muziek die draden van emotie weeft door elke compositie.

10 juni 2007

 

Op zondag 10 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Something You Dream Of" van de Amerikaanse pianiste en componiste Denise Young. Op dit album staan allemaal stukken pianomuziek die door haar zelf zijn gecomponeerd. Op sommige tracks wordt ze begeleid door de overbekende gitarist Will Ackerman. Hij is de oprichter van het platenlabel Narada Music.

3 juni 2007

 

Op zondag 3 juni besteedt Time Trek aandacht aan de CD "The Path of Peace" van de Amerikaanse painist Ben Dowling. Op de ene kan van de CD staat de muziek en de andere kant is een DVD. Die is het resultaat van samenwerking met de kunstenaar Mark Wagner. Beelden van zijn tekeningen en schilderijen worden op aangename wijze gecombineerd met de pianiomuziek van Ben Dowling.

27 mei 2007

 

Op zondag 27 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Hope for harmony" van de Amerikaanse componiste en pianiste Kathryn Toyama. Haar muziek is teder, subtiel en rustgevend. Het zijn 18 wat kortere stukken die bijna naadloos in elkaar overvloeien. Kathryn Toyama zelf noemt dit album een spirituele reis op weg naar vrede en begrip in de wereld.

20 mei 2007

 

Op zondag 20 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Divinaura" van de bekende Duitse new-age-artiest Aeoliah. Hij combineert klassieke thema's met invloeden uit new age, pop, jazz en world fusion. "Het resultaat is positief en helend", zegt hijzelf, "en het overbrugt hemel en aarde. Als we openstaan voor de alomvattende energie, dan raakt ons aura verhelderd, verschoond en vernieuwd".

13 mei 2007

 

Op zondag 13 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Secret Spaces"van de Amerikaanse pianist en componist Craig Urquhart.Hij is overtuigd van de helende krachten die muziek in zich kan dragen. Dit album Secret spaces staat vol met composities waarmee hij dat tracht te bereiken. Elke compositie richt zich op een ander aspect van het helingsproces.

6 mei 2007

 

Op zondag 6 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Relax for Yoga" van de Engelse New Age artiest Shamindra. De muziek op dit album is bedoeld voor begeleiding bij Yoga-oefeningen. Maar natuurlijk kan deze muziek ook worden beluisterd bij allerlei andere activiteiten. De muziek helpt je te ontspannen en je een positief gevoel te geven.

29 april 2007

 

Op zondag 29 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Feast of Joy & Love" van de Amerikaanse componiste en pianiste Laura Sullivan. Dit album is een feest voor het oor. De composities op de CD zijn een mix van aangename pianomuziek, mooi zang van Laura Sullivan zelf,en akoestische instrumenten zoals de viool en de saxofoon. Het zijn heerlijk ontspannende melodieën.

22 april 2007

 

Op zondag 22 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Starlight Serenade van de Amerikaanse pianist en componist Vivian Khor. Het is een album vol met ontspannende, soms gepassioneerde, pianomuziek. Het zijn vloeiende pianomelodieën waaraan atmosferische geluidseffecten zijn toegevoegd. Je zweeft als het ware over de golven, in de nachtelijke hemel vol maan en sterren..

15 april 2007

 

Op zondag 15 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Along the Curve" van de Amerikaanse componist en pianist Dave Sterling. Dit is zijn tweede CD. Op CD staan alleen maar stukken die door hemzelf zijn gecomponeerd. En daar zitten heel mooie melodieën bij.

8 april 2007

 

Op zondag 8 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Delightful Voyages" van de Canades componist David Findlay.Op de CD staan een aantal instrumentale stukken die vooral bedoel zijn voor overpeinzingen mijmeringen en medidatie. De composities hebben een harmonische opbouw met subtiele ritmes en soms pakkende melodieën.

1 april 2007

 

Op zondag 1 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Mantras for Lovers" van de Amerikaanse new-age-artiest Henry Marshall. De mantra’s op deze CD helpen passie, vriendschap en liefde te delen. Elke Sanskriet mantra is in twee versies opgenomen: solo en met koor. In het informatieboekje worden alle teksten in zes talen weergegeven.

25 maart 2007

 

Op zondag 25 maart besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Notes from the Woods" van de Amerikaanse new-age-artieste Sharon West. Voor haar composities heeft ze inspiratie opgedaan tijdens tochten door allerlei nationale parken en tuinen. Die tochten brachten haar naar Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

18 maart 2007

Op zondag 18 maart besteedt Time Trek aandacht aan de uitreiking van de Lifestyle Music Awards. Dat zijn een soort Oscars voor de new-agemuziek. Voor de prijzen is gestemd door meer dan 200 radiostations over de hele wereld die new-agemuziek uitzenden. En daar hoort Radio Rijnwoude ook bij. Onlangs zijn die prijzen weer toegekend. U de winnaars in de verschillende categorieën.

11 maart 2007

 

Op zondag 11 maart besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Spreading Wings van de Amerikaanse artiesten Lynda Cole en Jan Michael Looking Wolf. Het album is het resultaat van de samenwerking van twee artiesten met een heel andere achtergond. Lynda Cole is bekende harpiste en fluitiste. En Jan Michael Looking Wolf is ook fluitist maar heeft zijn wortels in de muziek van de Amerikaanse indianen.

4 maart 2007

 

Op zondag 4 maart besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Infinite Voice van de Amerikaanse zangeres Darlene Koldenhoven. Ze gebruikt haar stem als een muziekinstrument. Dat doet ze met bewerkingen van bekende en onbekende stukken die variëren van Strawinsky tot Sting, met elementen uit de New Age muziek, de jazz en de wereldmuziek.

25 februari 2007

 

Op zondag 25 februari besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Out of the Woodwork" van de Amerikaanse gitarist Lawrence Blatt.Dit album staat vol met composities voor de akoestische gitaar die door hemzelf zijn geschreven en door hem zelf worden gespeeld. Al die composities vormen tezamen een reis door de muzikale wereld van Lawrence Blatt.

18 februari 2007

 

Op zondag 18 februari besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Sub-concious" van de Amerikaanse musicus en componist Chris Field. Dat is een nieuw album van Chris Field. Zijn composities zijn best wel ingewikkeld. Je moet ze een paar maal horen om zijn subtiele orkestrale arrangementen beter te kunnnen doorgronden.

11 februari 2007

 

Op zondag 11 februari besteedt Time Trek aandacht aan de CD "An Ancient Muse"van de Canadese artieste Loreena McKennitt. En daarop gaat ze gewoon verder waar ze gebleven was bij haar vorige album The Book of Secrets. En dat is haar mystieke reis door de culturen van het Midden-Oost en net Noorden van Afrika.

4 februari 2007

 

Op zondag 4 februari besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Romance & Passion" van de Amerikaanse gitarist Roni Benise. De CD bevat muziek die de geest en passie van de Latijs-Amerikaanse gitaarmuziek proberen te vangen. Met zijn muziek weet Roni Benise de harten en zielen te raken van mensen van alle leeftijden, uit alle culturen en diverse muzikale achtergronden.

28 januari 2007

 

Op zondag 28 januari besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Dawn of a New Century" van de groep Noors/Ierse groep Secret Garden. Het is een prachtige, sfeervolle CD, waarin snelle en langzame nummers elkaar afwisselen. Het gaat om gebeden, dansen, slaapliedjes en requiems die worden gezongen in het Noors, Iers en Engels.

21 januari 2007

 

Op zondag 21 januari besteedt Time Trek aandacht aan de nieuwe CD "It's about the Rose" van de Amerikaanse pianiste Karen Marie Garrett. Het album is het resultaat van een vruchtbare samenwerking metproducer Will Ackerman, Hij won ooit een Grammy Award en was de oprichter van het bekende muzieklabel Windham Hill Records..

14 januari 2007

 

Op zondag 14 januari besteedt Time Trek aandacht aan de nieuwe CD "Out of the Darkness, Into the Light" van de Amerikaanse new-age-artiest Michael Stribling. Hij was vele jaren therapeut, maar sinds 2005 componeert hij zijn eigen muziek. En hij richhte een muzieklabel op. Leela Music. Met het enige doel muziek te maken waarvan mensen zich beter gaan voelen.

7 januari 2007

 

Op zondag 7 januari besteedt Time Trek aandacht aan de nieuwe CD "Joy of Life" van de bekende Duitse New Age artiest Karunesh. Ook op dit nieuwe album mengt hij spirituele thema's met elementen uit de oosterse volksmuziek. Door aan zijn muziek Indiase instrumenten toe te voegen zoals als de Bansuri, de tabla en de Indiase viool, weet hij een mystieke sfeer te creeëren.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem