www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

31 december

 

De uitzending van Time Trek op zondag 31 december 2006 is een speciale uitzending. In die uitzending wordt de mooiste muziek uit het afgelopen jaar gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben op deze website hun mooiste muziek geselecteerd. En zo is een top-10 van 2006 ontstaan.

24 december

 

Op zondag 24 december is het programma Time Trek geheel in kerstsfeer. U kunt luisteren naar bekende en onbekende kerstmuziek in een New-age-jasje. Het is een extra-lange uitzending. Kortom, twee uur lang genieten van ontspannende kerstmuziek.

17 december

 

Op zondag 17 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Autumn Musings" van een Canadees duo met de naam Anewday. De muziek is een mengsel van new Age en Keltische muziek. En die muziek wordt uitgevoerd door een orkest. Het zijn heerlijke composities.

10 december

 

Op zondag 10 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "A Posteriori" van de bijna legendarisch groep Enigma. De muziek op dit album borduurt een beetje voort op het vorige album Voyageur. A Posteriori is grotendeels instrumentaal. Het is een soort van elektronische droom.

3 december

 

Op zondag 3 december besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Angel above my piano" van de Australische New Age pianiste Fiona Joy Hawkins. Het is een album vol met romantische pianomuziek. Sommige stukken zouden zo uit een Hollywood film afkomstig kunnen zijn. Voor andere nummer heeft ze zich laten inspireren door een een reis naar Antarctica.

26 november

 

Op zondag 26 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Visions & Dreams" van de Australische New-Age- artieste Catherine Duc. Haar muziek is een mix van elementen uit de Keltische, klassieke, elektronische en wereldmuziek. Ze is afgestudeerd aan de filmacademie. Daarom kunnen haar muziekland- schappen zo worden gebruikt in een film.

19 november

 

Op zondag 19 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "State of Grace III" van de Amerikaanse componist, arrangeur, dirigent en producer Paul Schwartz. Op dit album mixed Paul Schwartz de mooie zang van Lisbeth Scott met koorzang en en orkestrale elementen. Veel nummers zijn gebaseerd op traditionele religieuze teksten.

12 november

 

Op zondag 12 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Wild Blue van de Amerikaanse zangeres en componiste Jeanne Newhall. Voor haar is dit album een nieuwe richting in haar carriëre. Ze bracht eerder albums uit als solo-pianiste. maar op dit album Wild Blue is ze gaan zingen. En daarmee is haar muziek ook wat anders geworden.

5 november

 

Op zondag 5 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Glücksgefühle" van de Duitse New-Age-artiest Michael Ramjoué. Vaak vinden we het levensgeluk juist terug in de kleine dingen van het leven. Hij roept ons op ons daar wat meer bewust van te zijn. We moeten wat meer tot rust komen en ons hart openstellen voor alle mooie dingen om ons heen.

27 oktober

 

Op zondag 29 oktober is Time Trek gewijd aan de CD "Tears from the Moon" van de Engelse New-age-artiest Wychazel. Het is muziek voor Shamanistische heling. Met keyboard, gitaren en mandoline maakt hij muzieklandschappen. In je onderbewuste reis je als het ware met Wychazel mee op een tocht om je ziel terug te vinden. Daarbij neem je positieve energie en een gevoel van hoop op.

22 oktober

 

Op zondag 22 oktober is Time Trek gewijd aan de CD "Chants of the Ascenté" van de Amerikaanse zangeres Charlotte McHatton. Dit is een wat meer religieus getint album. Er staan hemelse stukken muziek op. In die muziek worden poëtische teksten gecombineerd met Keltische melodieën.De liederen op dit album zijn puur en ze brengen vrede.

15 oktober

 

Op zondag 15 oktober is Time Trek gewijd aan de CD "I am a river" van de Amerikaanse artiest Bill Leslie.Voor deze nieuwe CD heeft Bill Leslie rivieren als inspiratiebron gebruikt. Rivieren zijn de levensaders van onze beschaving, ze laven onze dorst met hun sprankelende water, en hun rustgevende geluid heeft een ontspannende werking op ons.

8 oktober

 

Op zondag 8 oktober is Time Trek gewijd aan de CD "Gulf Coast Blues & Impressions"van de Amerikaanse pianist George Winston.Hij heeft de CD gemaakt om een financiële bijdrage te kunnen leveren aan de opbouw van New Orlean na de orkaan Katrina. Voor de composities op dit album heeft George Winston zich laten inspireren door werk van bekende pianisten uit New Orleans.

1 oktober

 

Op zondag 1 oktober is Time Trek gewijd aan de CD "Beatutiful Day" van de Amerikaaanse New Age-artiest Peter Janson. In zijn composities vind je elemententerug uit de folk-muziek, new-age-muziek, jazz en keltische muziek. De gedachte achter deze CD is dat vrede in de wereld alleen kan worden bereikt als alle mensen op een creatieve manier met elkaar samenwerken.

24 september

 

Op zondag 24 september is Time Trek gewijd aan de CD "Gnosis" van de Amerikaanse New Age-artiest Paul Avgerinos. Gnosis betekent weten of kennis. Op het album Gnosis komt deze gnostische wijskheid tot leven in een rijk tapijt van oude Griekse gezangen en oosters einstrumenten als de tabla en de sarangi. Ontwaak, reis naar je hart, naar je pure ik, en kom in gnosis.

17 september

 

Op zondag 17 september is Time Trek gewijd aan de CD "Trans Ukraine" van de Amerikaanse fluitist Bodhi.Bodhi speelt op de shamanic flute, de fluit van de Amerikaanse indianen. Maar hij is ook healer, onderwijzer, componist en songwriter. Bodhi is gespecialiseerd in het maken van muzieklandschappen. Het is muziek die heel goed is te gebruiken bij meditatie en therapie.

10 september

 

Op zondag 10 september is Time Trek gewijd aan de CD "Trees of Gold" van de Hij maakt muziek waarin oosterse elementen zitten, maar ok klassieke thema's en afrikaanse ritmes. Er zijn mooie bijdragen van de zangeres Daya en de Afrikaanse zanger Marcel Adjibi. Kortom, weer een heerlijke CD om naar te luisteren.

3 september

 

Op zondag 3 september is Time Trek gewijd aan de CD "Touched by Angels" van de Engelse pianist en componist Stuart Jones. De CD staat vol droom-achtige composities. Je voelt de muziek in je hart. Luisteren naar deze CD is als het maken van een reis waarbij je de aanwezigheid van de engelen voelt. De muziek brengt rust en vrede in je hart.

27 augustus

 

Op zondag 27 augustus is Time Trek gewijd aan de CD "Crisol" van de Chileense gitarist Antonio Restucci. Crisol het Spaanse woord voor smeltkroes. Dat is een heel toepasselijke titel voor dit album. Want de composites op dit album zijn een samensmelting van muziek en stylen uit Spanje, Zuid-Amerika, India en het Midden-Oosten.

20 augustus

 

Op zondag 20 augustus is Time Trek gewijd aan de CD "Echoes of Tuvalu". Dit verzamel-album is gemaakt om mensen zich bewust te maken van de ernstige gevolgen van het opwarmen van de aarde. Niet alleen Nederland wordt bedreigd door een rijzende zeespiegel, maar ook allerlei eilanden in de Pacific. En een van de eilandjes is Tuvalu.

13 augustus

 

Op zondag 13 augustus is Time Trek gewijd aan de CD "Guiding Spirit" van de Engelse New artiest David Sun. Er staat maar één track op het album en die duurt ruim 60 minuten. De muziek is een combinatie van vogelgezang, tedere keyboardklanken en en zwevende vioolklanken. Zo creeert David Sun een tapijt van prachtige, ontspannende harmonieën. .

6 augustus

 

Op zondag 6 augustus is er geen thema-CD. In plaats daarvan heeft Tme Trek ene klassiek tintje. Mooie rustgevende muziek is niet alleen van deze tijd. Er zijn vele klassieke stukken die uitstekend passen binnen de New Age muziek. Daarvan zijn in dit uur een aantal mooie voorbeelden te horen.

30 juli

 

Op zondag 30 juli is er geen thema-CD. Het programma begeeft zich in de wereld van de mythen, sagen en de fanatasie. Het gaat over landen die misschien ooit wel hebben bestaan. Of misschien was het alleen maar fantasie. In ieder geval zijn deze verhalen een bron van inspiratie geweest voor diverse componisten. De reis gaat naar Atlantis, de Midden Aarde en Lyonesse.

23 juli

 

Op zondag 23 juli is er geen thema-CD. In plaats daarvan is de hele uitzending een thema-uitzending. U kunt een uur lang luisteren naar New Age muziek met een keltisch tintje.

16 juli

 

Op zondag 16 juli besteed Time Trek aandacht aan de CD "Sacred" van de Amerikaanse New Age artiest Kevin Wood. Het is een album vol met spirituele muziek. Het is een combinatie van Gregriaans gezang met de oorspronkelijke muziek van de Noord-Amerikaanse indianen. Dat is een onverwachte combinatie, maar de muziek blijkt goed bij elkaar te passen.

9 juli

 

Op zondag 9 juli besteed Time Trek aandacht aan de CD "Memories of the Elder" van de Amerikaanse New Age artiest AeTopus. Hij maakt elektronische muziek. Je kan er allerlei etiketten op plakken: New age muzikie, wereldmuziek, ambient, chillout. Zijn composities zijn een combinatie van syntesizer-technieken gecombineerd analoge en akoestische elementen.

2 juli

 

Op zondag 2 juli besteed Time Trek aandacht aan de stokoude CD "Silk Road - Volume 1" van de Japanse New Age artiest Kitaro.Het dateert maar liefst uit 1980. De muziek op Silk Road is een naadloze stroom van mooi melodieën die alle ongeveer dezelfde stemming weergeven. Daardoor is het album bijzonder geschikt voor meditatie of als achtergrondmuziek bij andere activiteiten.

25 juni

 

Op zondag 25 juni besteed Time Trek aandacht aan de CD "album van Songs of Hope and Healing" van de Amerikaanse New Age artiest Michael Stribling.Songs of Hope and Healing bevat een verzamling van 12 instrumentale stukken. Ze hebben alle een verschillende gemoedstoestand en stijl. Maar ze hebben wel allemaal een overwegend meditatief karakter..

18 juni

 

Op zondag 18 juni besteed Time Trek aandacht aan de CD "Guitar Meditations" Dit album is opgebouwd rondom werk van de Amerikaanse gitarist Billy McLaughlin. Door een aandoening aan zijn hand kan hij niet meer spelen. Als eerbetoon zijn drie stukken van hem samengebracht met bijdragen van de gitaristen Dan Schwartz en Don Cohen en pianist Peter Schimke. Het is weer een album vol met mooie meditatieve gitaarmzuiek geworden.

11 juni

 

Op zondag 11 juni besteed Time Trek aandacht aan de CD "Animal Totems 2" van de Amerikaanse violist en fluitist Arvel Bird. Dit album gaat over de totems van de Amerikaanse Paiute indianen. Volgens deze stam heeft iedereen een dier als totem. Je kunt het zien als een geest die je begeleid door het leven. Arvel Bird beschrijft een aantal dieren-totems op muzikale wijze.

4 juni

 

Op donderdag 1 juni was het precies 5 jaar geleden dat Radio Rijnwoude als omroep de lucht inging. De zondag daarop was de eerste uitzending van dit programma Time Trek. Een mooi jubileum dus. Daarom wordt op zondag 4 juni mooie muziek uit de afgelopen vijf jaar gedraaid. Daarbij zit werk van Kamal Karunesh, Asher Quinn, John Kerr, Enya en Secret Garden.

28 mei

 

Op zondag 28 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "het album Sweet Sacred Mystery" van de Amerikaaanse therapeute, healer, singer-songwriter Nancy Bloom. Het is een soort verzamelalbum met muziek die hoop geeft. Nancy Bloom omarmt op dit album allerlei geestelijke stromingen en tradities.

21 mei

 

Op zondag 21 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Inside Looking Out" van de Amerikaanse New Age artiest Peter Buffett. Zijn muziek kun je omschrijven als progressive native american music. Hij probeert de culturele ervenis van de oorspronkelijke amerikaanse bevolking in zijn composities te verwerken.

14 mei

 

Op zondag 14 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Sound of Piece van de Amerikaanse painist en componist John Fluker.Het is een CD vol mooie piano composities van John Fluker zelf. Daaraan heeft hij met een synthesizer een minimale hoeveelheid begeleiding op de achtergrond aan toegevoed. En zo is een album vol met ontspannende muziek ontstaan.

7 mei

 

Op zondag 7 mei besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Under The Bodhi Tree" van de Amerikaanse New Age Artiest Jonathan Still. Sluit je ogen en stel je voor dat je onder de wonderschone Bodhi boom zit, met zijn hartvormige bladeren en zijn legendarische goddelijkheid. De zachte, warme bries van de vloeiende melodieën verzacht je ziel.

30 april

 

Op zondag 30 april besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Cinematic Life" van de Amerikaanse componist, musicus en dichter Eliott James. Hij maakt een mengsel van jazz, electronische muziek en rock. En daarom heeft het album zijn weg gevonden naar allerlei radiostations. New age zenders, jazz zenders en stations die wereldmuziek uitzenden.

23 april

 

Op zondag 23 april 2006 staat het programma Time Trek helemaal in het teken van de lente. Met lentemuziek uit alle delen van de wereld wordt dit mooie jaargetijde gevierd.

16 april 2006

 

Op zondag 16 april 2006 besteedt het programma Time Trek aandacht aan het album "Preludes and Pastorals" van de Amerikaanse componist Lenny LaCroix. Hij is vooral een arrangeur van populaire muziek. Nu heeft voor het eerst zelf een CD gemaakt. Die is getiteld Preludes and Pastorals. Zijn muziek is bedoeld om de ziel te kalmeren, de verbeelding te voeden, en de geest te vernieuwen.

9 april 2006

 

Op zondag 9 april 2006 besteedt het programma Time Trek speciale aandacht aan het album "The Village Lanterne" van de groep Blackmore's Night. Die bestaat uit Ritchie Blackmore en zijn partner Candice Night. Richie Blackmore maakte ooit deel uit van de rockgroep Deep Purple. En daarin maakte hij ruige gitaarmuziek. Maar sinds het einde van de 90-er jaren maakt jij rustiger muziek. He creërde een geheel nieuwe eigen stijl waarin hij elementen samenbrengt uit de rock, de folk muziek en middeleeuwse muziek.

2 april 2006

 

Op zondag 2 april 2006 besteedt het programma Time Trek speciale aandacht aan het album "A Place in the Sun" van de Amerikaanse componiste en pianiste Ann Sweeten. De composties op deze CD zijn een weergave van een hele moeilijke periode in haar levem, waarin bij haar borstkanker werd geconstateerd. In die eerste periode van ongeloof en ontkenning ging ze achter de piano zitten om te componeren. Dat hielp haar om haar situatie te accepteren en te relativeren. Na een zware periode van operaties en chemo-theropie is ze nu weer gezond verklaar. Vandaar de titel van dit album: ze heeft weer een Place in the Sun.

26 maart 2006

 

Op zondag 19 maart 2006 besteedt het programma Time Trek speciale aandacht aan het album "Spiritual Garden van de bekende Japanse artiest Kitaro.Hij heeft inspiratie opgedaan bij de Harupin-Ha Butoh Dans van Koichi Tamano. at is een hedendaagse avant-garde dans die oorspronkelijke afkomstig is uit Japan. Die dans combineert elementen van traditionele Japanse dansen met elementen uit de Duitse expressionistische dans (Neu Tanz).Uniek voor deze CD is dat voor het eerste zijn vrouw Keiko eraan heeft meegewerkt.

19 maart 2006

 

Op zondag 19 maart 2006 besteedt het programma Time Trek speciale aandacht aan het album "Unwind' van de Anerikaanse pianist Luis Landon. De titel van het album geeft het al aan. Unwind is een ontspannende verzameling solo-stukken voor piano. De stukken op Unwind hebben een eenvoudige, melodieuze stijl. De muziek is warm, optimistisch en toegankelijk, en toch ook complex genoeg om interessant te blijven bij herhaald luisteren.

12 maart 2006

 

Op zondag 12 maart 2006 besteedt het programma Time Trek speciale aandacht aan het album "StarBound" van de Amerikaanse componist Fred Lykes. StarBound is een CD vol instrumentale muziek. Het zijn overwegen korte stukken met aangename melodieën. Het is niet de bedoeling dat de composities de aandacht trekken. De bedoeling is meer om een prettige stroom achtergrondmuziek te maken. De melodieën hebben soms het karakter van een eenvoudige folksong, maar zijn soms wat ingewikkelder, en brengen daardoor de luisteraar op een hoger niveau.

5 maart 2006

 

Op zondag 5 maart 2006 besteedt het programma Time Trek speciale aandacht aan het album Reflections van de Engelse fluitist Terry Oldfield. Hij heeft veel gereisd, en daarbij allerlei landen en culturen bezocht. De ervaringen die hij daarbij heeft opgedaan, vormden de inspiratie voor veel van zijn composities. Ook dit album neemt u mee op een reis. Die reis gaat van Tibet via de oceaan naar de tropische regenowuden van Afrika.

26 februari 2006

 

Op zondag 26 februari 2006 een uur lang zangeressen in Time Trek. Dat is toch wel een beetje bijzonder. Want New Age Muziek is toch wel overwegend instrumentale muziek. De achterliggende gedachte daarbij is dat het om het effect van de muziek gaat. En dat de zang van een artiest je daarbij wel eens teveel zou kunnen afleiden. Maar vanavond zult u horen dat er toch ook wel veel gezongen New Age muziek is waarbij je wel degelijk kunt ontspannen.

19 februari 2006

 

Op zondag 19 februari 2006 is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Nights of Fire" van de Amerikanse gitarist Roni Benise. Op dit album neemt hij u mee op een romantische en exotische reis door de mooie, en vaak ook wilde klanken van zijn Spaanse gitaar. Zijn composities gaan van Spaanse flamenco, via Cubaanse salsa, naar de Braziliaans samba. Met zijn muziek weet hij de harten en zielen te beroeren van mensen uit allerlei culturen, van alle leeftijden en met diverse muzikale achtergronden.

12 februari 2006

 

Op zondag 12 februari 2006 is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Celtic Stories van Sidh Tepperwein. Het is muziek die je meeneemt naar de groene heuvels en dalen van Ierland. Sidh Tepperwein heeft zich bij zijn composities duidelijk laten inspireren door de beelden en verhalen van dat Groen Eiland. Het zijn soms dromerige, sprookjesachtige melodieën. Vaak vol melancholie en soms ook met een ingetogen vrolijkheid.

5 februari 2006

 

Op zondag 5 februari 2006 is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Global Spirit" de twee New artiesten Kamal Khan en Anupam.Ze zeggen zelf over hun muziek dat Harmonie en Evenwicht belangrijke elementen in de natuur zijn. Om een nieuwe wereld te bouwen moeten we ervoor zorgen dat we zelf ook in Harmonie en Evenwicht leven. En dat geldt zeker voor de mensen die de beslissingen nemen in onze maatschappij. Misschien dat deze muziek daarbij een beetje helpt.

29 januari 2006

 

Op zondag 29 januari 2006 is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Bohemian Boulevard" van de Amerikaanse gitarist Andre Feriante. Hij treedt al meer dan 20 jaar op in Europa, en Noord- en Zuidamerika. Zijn muziek zit vol energie. Hij is geboren in Italië, maar woont in de Amerikaanse stad Seattle. Zijn gitaaropleiding heeft hij bij Segovia gehad. Hij heeft nu een geheel eigen stijl ontwikkeld. Daarin zit elementen uit de flamenco-muziek, de klassieke muziek en de Braziliaanse muziek.

22 januari 2006

 

Op zondag 22 januari 2006 is het programma Time Trek gewijd aan de CD "River of Light" van de Amerikaanse fluitist en gitarist Oscar Reynolds. Hij is een Amerikaan, maar er stromen veel ander bloed door zijn aderen: dat van de amerikaanse cherokee indianen, maar ook Mexicaans, Iers, Frans en Duits bloed. Voor dit album heeft hij een groot aantal arkiesten bijeengebracht die wonen in het gebied rondom San Francisco. Zo is een lekker album ontstaan.

15 januari 2006

 

Op zondag 15 januari 2006 is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Sketches of Innocence" van de Engelse New Artiest Asher Quinn. Sketches of Innocence is een verzamel-album met werk van Asher Quinn dat al eerder is uitgebracht. Hij heeft zich bij deze composities laten inspireren door twee vakanties, een in Frankrijk en een op Kreta. Het zijn allemaal piano-stukken, al of niet met begeleiding.

8 januari 2006

 

Op zondag 8 januari 2006 is het programma Time Trek gewijd aan de CD "Journey to the Divine" van de Amerikaanse groep Sacred Circles. Die bestaat uit slechts rwee personen. Dat zijn Phil Kanakis en zijn partner Nandapriya. Ze willen muziek maken met een vredige, ontspannende en helende werking. En daarbij maken ze gebruik van oude gezangen uit India. De muziek is wonderlijk, mystiek en expressief. Het is geen westerse muziek en ook geen oosterse muziek, maar een soort mengvorm.

1 januari 2006

 

Presentator Jelke Bethlehem en technicus Cees van Diest wensen alle luisteraars van Timetrek een voorpsoedig en vooral ook ontspannen 2006 toe.

De uitzending van Time Trek op zondag 1 januari 2006 is een speciale uitzending. In die uitzending wordt de mooiste muziek uit het afgelopen jaar gedraaid. Luisteraars hebben meegeholpen met het samenstellen van deze lijst. Ze hebben op deze website hun mooiste muziek geselecteerd. En zo is een top-9 van 2005 ontstaan.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem