www.TimeTrek.nl

 
       Startpagina   Muziek   Artiesten   Labels   Playlists   Weekthema's

28 december 2003

 

De uitzending op zondag 28 december zal een speciale uitzending zijn. Het programma Time Trek duurt dan 2 uur: van 22.00 uur tot 24.00 uur. In die uitzending wordt de mooiste muziek uit het afgelopen jaar gedraaid.

21 december 2003

 

Op zondag 21 december besteedt Time Trek aandacht aan de kerst-CD "Carol - A Christmas Journey" van de Amerikaanse pianiste Zola Van. De CD staat vol met piano-bewerkingen van bekende en minder bekende, traditionele kerstliederen. Zola Van is componiste en pianiste. Ze woont in het zuiden van Illinois in de VS. Voor het composities doet ze veel inspiratie op in de mooie natuur daar.

7 december 2003

 

Op zondag 7 december besteedt Time Trek aandacht aan het debut-album "A Dream Come True" van de Amerikaanse componiste Betsy Foster. De CD staat vol romantische, ontspannende muziek. Soms lijkt het wel wat op het werk van Secret Garden. Sommige van haar composities zijn geinspireerd door de Keltische muziek. Maar hoort u filmmuziek, walsen en mooie songs die de liefde bejubelen.

30 november 2003

 

Op zondag 30 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Mizu Ni Inori Te" van de bekende Japanse New Age artiest Kitaro.Het is een bijzondere CD. Want het is een vrij recente CD van Kitaro die alleenis uitgekomen in Japan. De muziek op het album is gebruikt in een TV-show van de Japanse TV-zender NHK. Drie nummers zijn speciaal geschreven voor dit album, waaronder het titlenummer. De overige nummers komen van andere albums van Kitaro.

23 november 2003

 

Op zondag 23 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Songs for the inner child" van de Amerikaanse zangeres Shaina Noll.Het is een CD vol met hedendaagse en traditonele slaapliedjes en andere liedjes. Het waren deze liedjes die Shaina Noll zong vaar haar kinderen. Om ze rustige te maken en prettig te laten slapen. En ze bleken ook een rustgevende uitwerking op volwassen te hebben.

16 november 2003

 

Op zondag 16 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Pictures of Time" van de Amerikaanse pianist Silvard.Silvard is een soort gespleten persoonlijkheid. Overdag is hij hoogleraar in de de zeebiologie en de evolutieleer aan het Boston College, en dat ligt natuurlijk in Boston, in de VS. Maar na zijn werk stort hij zich op de piano. Hij componeert veel en geeft regelmatig concerten in het Marriott Hotel in Boston.

9 november 2003

 

Op zondag 9 november besteedt Time Trek aandacht aan de CD "Spirits of Higland" van de Amerikaanse componist en toetsenist Kenny Kleinpeter.De CD is opgedragen aan Highland Cemetery, de oudste begraafplaats van de stad Baton Rouge in de Amerikaanse staat Louisiana. Het was daar dat de eerste Duitse en Franse emigranten hun doden begroeven. Kenny Kleinpeter maakt zachte, expressieve muziek waarnaar het prettig is om te luisteren.

2 november 2003

 

Op zondag 2 november begeeft Time Trek zich in de wereld van de mythen, sagen en de fanatasie. Het gaat over landen die misschien ooit wel hebben bestaan. Of misschien was het alleen maar fantasie. In ieder geval zijn deze verhalen een bron van inspiratie geweest voor diverse componisten. Het programma laat u horen waartoe dat heeft geleid. En dan gaat het over Atlantis, de Midden Aarde, Lyonesse en Tit Na Noc.

7 september t/m 24 oktober 2003

 

Een nieuwe rubriek: Op reis door de chakra's. In acht afleveringen vertelt Anitha Kreuijer van "De Zuil" over de werking en de eigenschappen van de chakra's.

In de eerste uitzending wordt een algemeen overzicht gegeven. In elke volgende uitzending wordt steeds een van de zeven chakra's behandeld.

In elke aflevering zal muziek worden gedraaid die bij de desbetreffende chakra past. En dat levert soms verrassende keuzes op.

Voor meer informatie over chakra's, kunt u terecht bij Anitha Kreuijer, telefoon (071) 341 2058.

31 augustus 2003

 

Op zondag 31 augustus in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Dreaming in Real Time" van Shanti Shanti. Shanti Shanti staat voor de beide Amerikaanse zussen Sara en Andrea Forman. Het bijzondere van deze zussen is dat ze in het Sanskriet zingen. Sanskriet dat is de oude taal van India. De taal staat bekend om zijn rustgevende en harmonieuze effecten.Sanskriet is de oudste taal die nog volledig in tact is. Sanskriet zo bijzondere omdat de taal als het ware is opgebouwd uit mantra's. Elke letter, lettergreep en woord is een gebed. Luisteren naar Sanskriet is zoiets als bestookt worden door gebeden.

24 augustus 2003

 

Op zondag 24 augustus in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Silent Heart" van de Duitse New Age artiest Karunesh.In het boekje bij deze CD beschrijft hij zijn composities asl droomlandschappen van zachte en ontspannende muziek. De muziek helpt de luisteraar met een open geest op weg naar een heilige plaats waar stress en spanning helemaal oplossen in het niets. Deze heilige plaats, dit moment van één-zijn en van éénvoud bergt innerlijke vrede en vrijheid in zich. En helpt je terug te keren naar waar je vandaan kwam.

17 augustus 2003

 

Op zondag 17 augustus geen thema, maar gewoon een uur lange lekkere ontspannende muziek van een aantal groten uit de wereld van de New Age muziek. Daarbij zijn Medwyn Goodall, Sangit Om, Asha en Enya.

10 augustus 2003

 

Op zondag 10 augustus geen thema, maar gewoon een uur lange lekkere ontspannende muziek van een aantal groten uit de wereld van de New Age muziek. Daarbij zijn Kitaro, Karunesh, John Kerr en Mike Rowland.

3 augustus 2003

 

Op zondag 3 augustus in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Touched by the Sea" van de Amerikaans-Nederlandse pianist Silvard. Op de CD staan 14 "free flowing" piano-composities. Tijdens een opname-sessie speelt hij gewoon wat hij door zich heen voelt vloeien. Het is alsof hij deel uitmaakt van een creatief proces van een ander. Hij wordt als instrument gebruikt om de muziek te spelen. En het resultaat is steeds weer een unieke compositie.

27 juli 2003

 

Op zondag 27 juli wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Clan, A Celtic Journey" van de Engelse New Age artiest Medwyn Goodall. In zijn composities wordt je meegenomen op een reis van de Keltische held Galatain. Met Keltische harp en Ierse fluit, gemengd met dramatische keyboard-effecten en krachtige ritmes wordt de sfeer een groots Keltisch epos opgeroepen. En zo probeert Medwyn Goodall in zijn composities de strijd tussen goed en kwaad weer te geven.

20 juli 2003

 

Op zondag 20 juli wordt in Time Trek aandacht besteed aan de gloednieuwe CD "The Passion for Music" van de nieuwe Nederlandse New Age artiest Guy Sweens. Hij maakt al sinds 1993 New Age muziek. Hij laat zich daarbij inspireren door artiesten als Karunesh. En dat is duidelijk te horen op de CD. Maar ook zijn in zijn composities elementen terug te vinden uit de jazz en de middeleeuwse muziek.

13 juli 2003

 

Op zondag 13 juli wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Mantras 4, Inner Peace" van Henri Marshall and the Playshop Family. De CD bevat vier mantra's. Mantra's zijn helige Oosters teksten. Op deze CD worden ze gezongen op mooie Westerse muziek. Ze gaan negatieve gedachten en emoties tegen en geven innerlijke vrede. Elke mantra heeft een specifiek doel. Ze helpen het lichaam te helen, de geest te ontspannen en het hart te openen. Zing mee en ervaar zelf de positieve uitwerking.

6 juli 2003

 

Op zondag 29 juni wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Simple Abundance" van Sarah Ban Breathnach. De CD hoort bij het boek "Simple Abundance, A Daybook of Comfort and Joy", dat ook daar haar is geschreven. Zowel op de CD als in het boek gaat het om verhalen voor vrouwen die op hun eigen manier hun eigen leven willen leiden.Het zijn composities en verhalen over de eenvoudige, aangename dingen in het leven. En ze worden door Sarah Ban Breathnach met wijsheid, warmte en ontwapenende openhartigheid gebracht.

29 juni 2003

 

Op zondag 29 juni wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "The One I Waited for" van de Amerikaanse pianist Michael Dulin. Het is een gloednieuw album dat net in Amerika is uitgekomen. Het is het debut-album van deze Amerikaanse artiest. De CD staat vol heerlijke, ontspannende pianomuziek. Soms zijn daar wat synthetische strijkers aan toegevoegd. De CD stond in de maand mei bovenaan in de New Age Reporter hitlijst.

22 juni 2003

 

Op zondag 22 juni geen thema, maar gewoon een uur lange lekkere ontspannende muziek van een aantal groten uit de wereld van de New Age muziek. Daarbij zijn Kitaro, Karunesh, John Kerr en Mike Rowland.

15 juni 2003

 

Op zondag 1 juni wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "White Stones" van de groep Secret Garden. Stuwende krachten in de groep zijn de Noorse componist en toetsenist Rolv Lovland en de Ierse violiste Fionualla Sherry. Ze maken mooie, romantische muziek. Ze worden begeleid door het Concert Orchestre van de Ierse radio en TV, en door het Irisch National chmaber Choir. Verder zijn bijzondere instrumenten te horen als de Hardanger fiddel (een Noorse viool) en Uilleann Pipes (een Ierse doedelzak).

8 juni 2003

 

Op zondag 1 juni wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Celtic Crossroads" van John Whelan & Friends. Hij is in Engeland geboren in een Iers gezin, op z'n Iers opgevoed, en later in Amerika gaan wonen. John Whelan is een virtuoos bespeler van de accordeon. Hij mengt elementen uit de traditionele Ierse muziek met Amerikaanse folk en country muziek. En zo schept hij een geheel nieuwe, en geheel eigen, muziekvorm.

1 juni 2003

 

Op zondag 1 juni wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Shaman 2" van Oliver Shanti.De composities op deze CD zijn deels gemaakt door Oliver Shanti en deels door leden van indianenstammen in Noord-Amerika. En aan alle nummers werken indianen mee. De CD is opgedragen aan Tate Wikuwa. Hij wordt ook wel Leonard Peltier genoemd. Hij zit al jaren ten onrechte in Amerika in de gevangenis. Hij zingt ook mee in het eerste nummer op de CD.

25 mei 2003

 

Op zondag 25 mei wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Illumination"van Terry Oldfield. Dit is een prachtige CD vol rustige stukken. Het zijn er maar 4, en ze duren allemaal ongeveer een kwartier. De CD brengte u een beetje in een Keltische sfeer. U hoort fijne, gevoelige fluitmuziek en verre windgongs samen klinken als pure engelenkoren. De glasheldere stem van Imogen Moore samen met de fluit van Terry Oldfield brengen je als het ware in hogere sferen.

18 mei 2003

 

Op zondag 18 mei wordt in Time Trek aandacht besteed aan het muzieklabel Mentalis. Dit is een klein Duits label, waarop prachtige ontspannende muziek wordt uitgebracht. Artiesten die hun werk op dit label uitbrengen, zijn. o.a. Martin Buntrock (Meer) en Michael Ramjoué (Water Visions). Mentalis heeft een verzamel-CD uitgebracht. De titel daarvan is "Relaxing the World". Die CD geeft een goed beeld van wat dit muzieklabel de bieden heeft. Er zullen enkele nummers van deze CD worden gedraaid.

11 mei 2003

 

Op zondag 4 mei was er een wat ingetogen uitzending van Time Trek. Nu is het tijd voor wat vrolijker New Age muziek. Dat is muziek die je nieuwe energie geeft en je aanzet tot allerlei activiteiten. Het is muziek waarbij je bijna niet stil kunt blijven zitten. En in dit programma hoort zeker de CD "Colours of Light" van Karunesh thuis. De CD dateert al uit 1987. Maar u weet het: New Age muziek is tijdloos.

4 mei 2003

 

Op zondag 4 mei is er een wat ingetogen uitzending van Time Trek. In het programma wordt aandacht besteed aan de CD "Pure Serenity" van John Keech. Hij probeert in zijn composities levendige beelden van een alpen-landschap op te roepen. Zijn muzikale thema's brengen u niet alleen ontspanning, maar geven ook inspiratie.

27 april 2003

 

Op zondag 27 april wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Spiritual Rythms" van John Richardson. Hij kreeg in de 70-er jaren internationale bekendheid als oprichter en lid van de Rubettes. Nu maakt hij meer meditatieve composities. Ze zijn erop gericht om anderen te helpen bij het vinden van ineerlijke rust. Hij maakt van zijn eigen muziek gebruik in zijn Mantra Healing Clinic in Essex, Engeland.

20 april 2003

 

Zondag 20 april is het Eerste Paasdag. Dat is een mooie gelegenheid om eens wat New Age muziek te draaien die zijn oorsprong vindt in de klassiek muziek. U krijgt een aantal klassieke stukken te horen die bewerkt zijn tot New Age muziek. Daaruit blijkt duidelijke dat veel klassieke muziek eigenlijk ook New Age muziek is. U hoort werk van de CD "Dolphin Love" van Chris Michell, maar ook bewerkingen van Daniel Kobialka, Martin Buntrock, Kevin Kendle en Gomer Edwin Evans.

13 april 2003

 

Op zondag 6 april wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Forest of Fantasy" van Sidh Tepperwein. Sluit uw ogen en betreedt het rijk van uw fantasie. Op door de Kelten geïnspireerde melodiën wordt u meegenomen op een resi door een woud vol geheimen. De CD is uitgebracht op het hele kleine label Mentalis. Dat label is gespecialiseerd in ontspanningsmuziek. Veel van de uitgebrachte muziek is gebaseerd op wetenschappelijke principes voor het bereiken van ontspanning.

6 april 2003

 

Op zondag 6 april maart wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "The One Ring" van Kevin Pearce en James Prior. De composities op de CD zijn geïnspireerd op de bekende trilogie "In de Ban van de Ring" van Tolkien. De muziek beschrijft op een fantastische manier de sfeer van deze boeken. Bij veel composities zal het voor een kenner van dit magische epos onmiddelijk duidelijk zijn om welke scenes het gaat. Het is een CD vol subtiele, mooie, gepassioneerde en energieke nummers.

30 maart 2003

 

Op zondag 30 maart wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Across the Mountains of the Moon" van de Nederlandse artiest Coen Bais. Dat is een al wat oudere CD van hem uit 1991. Je kunt de muziek van deze ingetogen componist en toetsenist heel goed New Age muziek noemen. Maar hij zelf wil met zijn werk niet graag in een vakje worden geduwd. Coen Bais bracht in 10 jaar tijd zeven CD's uit en dit is één daarvan.

23 maart 2003

 

Op zondag 16 maart wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Atlantis" van de Belgische componist Henri Seroka. Op de CD keert Henri Seroka op muzikale wijze terug naar het geheimzinnige, legendarische eiland Atlantis. Het mysterie rondom Atlantis blijft intrigeren, al sinds Plato daar in het jaar 400 voor Christus over schreef.Niemand weer waar het heeft gelegen. Henri Seroka heeft er een prachtige CD over gemaakt. Het album staat vol krachtige, dramatische en romatische composities.

16 maart 2003

 

Op zondag 16 maart wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Pure Love and Light" van de Engelse pianist Stuart Jones. Voor hem is de muziek een wezenlijk onderdeel van het leven. Hij wil met zijn composities de mensen helpen ten volle te genieten van het leven. Hij hoopt dat ze door zijn muziek beter hun gevoelens beter gaan uiten, en daardoor meer innerlijke vrijheid verwerven. De CD bevat een aantal gevoelige composities waarin tedere piano-melodieën van Stuart Jones zin verweven.

9 maart 2003

 

Op zondag 9 maart wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Sacred Circles" van de Engelse componist en musicus Llewellyn. De cirkel is altijd het symbool geweest van voortdurende evolutie, van leven, dood en wedergeboorte. De CD vertelt het verhaal een jong druidenmeisje op weg naar volwassenheid.Ze is ervan overtuigd dat ze onze levens kan veranderen door het maken van magische cirkels.

2 maart 2003

 

Op zondag 2 maart wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Water Visions" van de Duitse componist en musicus Michael Ramjoué. Duik onder in de oceaan, en laat je meedrijven in de stilte van die fascinerende onderwaterwereld. Zeewier wiegt zachtjes heen in weer in de zeestromen. En dan ineens zijn ze daar: de zachte reuzen van de zee. Ze zingen hun vreemde lied vol weemoed en verlangen.

23 februari 2003

 

Op zondag 23 februari wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Flight of Fantasy" van de Duitse componist en multi-instrumentalist Sidh Tepperwein. Op dit album staan wonderschone composties die een atmosfeer van rust en ontspanning creëren.

De zachte klanken van de muziek kunnen niet alleen in de huiskamer een aangenaam gevoel van welbevinden oproepen, maar ze kunnen ook heel goed worden gebruikt door therapeuten.

16 februari 2003

 

Op zondag 16 februari geen thema, maar gewoon een uur lange lekkere ontspannende muziek van een aantal groten uit de wereld van de New Age muziek. Daarbij zijn Kitaro, Karunesh, John Kerr en Mike Rowland.

9 februari 2003

 

Op zondag 9 februari wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Bais 7" van de Nederlandse componist en toetsenist Coen Bais. Hij rekent zich zelf niet echt tot de New Age musici, maar veel van zijn fans vinden dat wel. Coen Bais is vooral bekend geworden door zijn ligconcerten. De stoelen werden daarbij uit de concertzaal gehaald, en vervangen door matrassen. En zo kon je heerlijk relaxed liggen luisteren naar zijn muziek.

2 februari 2003

 

Op zondag 2 februari wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Faeries and Dreams" van Stephen Rhodes. Hij neemt u mee op een muzikale reis door een betoverd en magisch land. Op uw reis door idyllische landschappen ontmoet u de mooie en wijze inwoners van het rijk van de Elven.

De CD staat vol kalme en dromerige muziek. Daarmee helpt Stephen Rhodes je om je zorgen en problemen wat te relativeren.

26 januari 2003

 

Op zondag 26 januari wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Pacifica" van de zangeres Pia. Haar composities voel je in je hart. Ze zijn een gids op een spirituele reis door ruimte en tijd. Haar prachtige stem dringt diep door in hart en ziel.

"Pacifica" is het lang verwachte derde album van Pia. Eerdere albums waren "Benediction Moon" and "Magical Eclipse".

19 januari 2003

 

Op zondag 10 januari wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Themes" van de bekende synthesizer-artiest Vangelis. Hij heeft meer dan 20 albums gemaakt met muziek gemaakt voor film, televisie, theater en balletvoorstellingen. Hij is componist, arrangeur en producer.

Het album "Themes" bevat veel bekende filmmuziek. Er zitten nummers bij uit de films Bladerunner, The Bounty en Chariots of Fire.

12 januari 2003

 

Op zondag 12 janauari wordt in Time Trek aandacht besteed aan de twee film uit de trilogie "Lord of the Rings". Die film heet "The Two Towers". De film zij gebaseerd op het beroemde boek van Tolkine, en beschrijven de strijd van de goede en de kwade krachten om die ene ring.

De muziek is, net als bij de eerste film, gecomponeerd door Howard Shore.En de muziek voor die eerste muziek kreeg een Oscar voor de bste filmmuziek.

5 januari 2003

 

Op zondag 5 janauari wordt in Time Trek aandacht besteed aan de CD "Celtic Christmas IV". Het is inderdaad het vierde album in een reeks die door Winham Hill Records is uitgebracht. Het is een verzamel-CD. De nummers zijn voor een deel originele Keltische stukken, en voor een deel originele composities.

Het kerstfeest is geen traditioneel Keltisch feest. Daarom zijn de nummers op deze CD geen kerstliederen. Maar ze hebben wel dezelfde sfeer. En daarom kan deze CD ook uitstekend na de kerstdagen worden gdraaid.

29 december 2002

 

Op zondag 29 december 2002 is de CD van de week in Time Trek het album "Cathedral" van John Kerr, Dit album verscheen oorspronkelijk in 1983 als LP, Het was de eerste LP van John Kerr. In 1983 heft hij de muziek bewerkt en opnieuw op CD uitgebracht.

John Kerr is een Engelsman die sinds 1974 in Nederland woont. Zijn muziek wordt ook wel omschreven als "symfonische synthesizer muziek" en de "klassieke muziek van de toekomst".

22 december 2002

 

Op zondag 22 december 2002 is de CD van de week in Time Trek het album "The Gathering" van de groep Tribe, Dit album neemt u mee op een reis door een landschap van afwisselend folkmuziek en klassieke muziek. Het zijn inspirerende stukken vol diepte en harmonie.

Tribe is een verzameling musici die warmte van akoestische gitaar, keyboards, bas en slaginstrumenten laten versmelten met de zoete volheid van cello, viool en fluit.

15 december 2002

 

Op zondag 15 december 2002 is de CD van de week in Time Trek het album "Chosen by you" van Asha. Met dit album viert Asha zijn 15-jarig jubileum bij het muzieklabel New World Music. De nummers op de CD zijn gekozen door fans van Asha van over de hele wereld. Er zitten niet alleen bekende nummers bij, maar ook een aantal onbekende.

Asha (Denis Quinn) is een van de belangrijkste hedendaagse componisten in de New Age muziek. Zijn composities bevatten vaak elementen uit de folkmuziek, rockmuziek, Soefimuziek en Hebreeuwse muziek. Zijn composities zijn vaak ontroerend, gepassioneerd en devoot.

8 december 2002

 

Op zondag 8 december 2002 is de CD van de week Time Trek het album "Le roi est mort, vive le roi" van de groep Enigma. Dit is het derde album van Enigma. Het werd uitgebracht in 1996. In 1998 werd het album genomineerd voor een Grammy Award voor het beste New Age muziek album, en ook nog eens de mooiste CD-verpakking.

De groep staat onder leiding van Michael Cretu. Hij zingt en bespeelt verscheidene instrumenten. Het unieke van de composities van Enigma is dat daarin de moderne muziek wordt gemengd met traditionele Gregoriaanse gezangen.

1 december 2002

 

Op zondag 1 december 2002 besteed Time Trek aandacht aan het 20-jarig bestaan van het muzieklabel New World Music. Er worden delen uitgezonden van een interview dat 5 jaar geleden is opgenomen met de oprichter, en dat is Colin Willcox. Verder zijn er nummers te horen van de speciale jubileum-CD "The Story so Far". De CD geeft een goed beeld van de New Age muziek die door New World Music in de afgelopen 20 jaar is uitgebracht.

Thema's

Copyright (C) Jelke Bethlehem